Då får vi se hur detta slutar!

Jag har bloggat förut, men det var ett par år sedan. Då bloggade jag om min vardag,hästarna och livet.
Nu hade jag tänkt försöka börja skriva igen, och denna gång kommer det att handla om min hund Zorro.

Det kommer vara lite smått och gott om vad vi gör,hans träning och om vardagen. Det kommer även handla lite om våran andra hund Axa.

Som några av er läsare redan vet så är Zorro en omplaceringshund som jag och min familj tog över för ca 2,5 år sedan. När han kom hit så var han lite understimulerad och stressad.
Han hade diverse svårigheter så som möte av nya människor,joggare,cyklister,katter osv.. Han blev väldigt osäker i vissa situationer och hans självförtroende var inte det bästa! Han hade även grov separationsångest. Han hade inte fått så mycket miljö och social träning.

Men han har och hade en enorm livsglädje och en stark vilja.
Jag hade aldrig tidigare mött en hund som uttryckt så mycket glädje, han hade så mycket att ge . Trotts den osäkerhet som gjorde honom så stressad. När han kände sig trygg så kom alla dom bra sidorna fram. Wow vilken härlig hund.

Nu efter 2,5år så stressar han inte upp sig för minsta lilla, folk kan jogga och cykla förbi. Möten med nya människor är mycket lättare. Han har fått självförtroende vilket har gjort honom mindre osäker.

Han har lärt sig massor, som vi har kämpat. Det har tagit tid. Vi har tagit allt i hans takt. Min envishet och tålamod, och hans vilja och livsglädje har gett resultat!

Bild 1; första gången jag träffade Zorro,sommaren 2011. Bild 2 är i från i början på 2013. Vilken skillnad, den osäkra "lilla" hunden på bild 1, är som utbytt.
Han är lugnare och tryggare nu, och den här bilden visar det. Hans utstrålning är helt förändrad. Han kan fortfarande bli väldigt exalterad och lite osäker i bland, men det släpper fort och han går tillbaks till sitt trygga jag.


Vi fortsätter att träna och utvecklas hela tiden, vi slutar aldrig lära!

hundenzorro.blogg.se

Här skriver jag om min hund Zorro!

RSS 2.0